e-shop workshopy rekonstrukce a jak na to

Rozhodli jste se pro nábytek z Anglické sezóny? Potom si prosím pečlivě přečtěte tyto řádky.

Nábytek ze smrkového či borovicového masivu (jde o měkké dřevo), jehož základní předností oproti ostatním materiálům běžně používaných při výrobě sériového nábytku jako jsou laminovaná dřevotříska, MDF,OSB je:

  • ekologicky čistý výrobek
  • vysoká životnost

Je však třeba zvážit a určitě brát na zřetel jeden základní detail, kterým se výrobek z masivu liší:

  • jde o tzv. živý materiál (který má i svou duši) a hlavním rysem je, že reaguje na podmínky, ve kterých bude sloužit. I přes odborně zvládnutou povrchovou úpravu, vždy bude reagovat na střídání vlhkostních a tepelných podmínek. Což je třeba zvážit obzvláště u venkovských chalup, chat apod.
  • vliv střídajících se ročních období a intenzita obývání zmíněných prostor a interiérů je zcela zásadní a je třeba eliminovat velké nárazové teplotní výkyvy. 
  • Námi dodávaný nábytek je od zahraničních truhlářů, kteří stále zachovávají staré truhlářské postupy s minimem strojních zařízení, většina výroby probíhá ručně a proto nábytek může vykazovat určitou nedokonalost oproti modernímu nábytku.
  • Barevný vícevrstevný povrch, který je na akrylových bázích může vykazovat drobnou pružnost, lepivost, která je rovněž způsobena tím, že barvy jsou 1-2 roky od data výroby živé a k jejich úplnému vytvrzení dochází až postupem času, barva je první týden cítit, i přesto, že je čistě ekologická
  • Lze tedy konstatovat, že pokud neakceptujete tuto po staletím ověřenou zkušenost u masivního nábytku, pak je lepší volit laminováním upravené povrchy (kde je použito do dřevěných odpadních směsí značné množství plnidel, tvrdidel a lepidel. Ta zatěžují naše okolí, ve kterém žijeme a hlavně náš organizmus.

Pokud je tedy Vaše volba zdravý životní styl a hodláte se obklopit přírodními materiály, pak je třeba přijmout všechna specifika, která nábytek z měkkého masivu přináší a on se Vám za to odvděčí svoji trvanlivou krásou, kterou obdivují již po staletí milovníci dobrého vkusu, a který prošel i v dnešní přetechnizované době lidskýma rukama.

Registrovat se Přihlásit se